Klokken er 08:00, og jeg ligger på gjesterommet hos Gina Johansen og Stig-Rune Samulelsen i Honningsvåg. Tenker på dagen i går. Var mye som skjedde. Tenker først og fremst på Øyvind Dahl (syklisten). Vi skulle ta ham i mot på Nordkapp klokken 22:00 i går. Han lå veldig godt an i forhold til sitt verdensrekordforsøk med fra Lindesnes. I siste tunnelen falt han og slo hodet. Ble hentet med luftambulanse og ligger nå på sykehuset i Tromsø. Alle tanker går til ham og hans familie. Vi krysser det vi har for at dette går godt. Han var ved bevissthet da han ble hentet. Dette satt også en skikkelig vekker i meg.

— — -

Var en lang dag i går. Det var mandag. På flyplassen i Tromsø møtte jeg Caroline Graham og fem andre fra CRAFT. De har møtt mannsterke opp for å ta i mot nevnte Øystein, lage film og sende meg avsted. En blid og kjekk gjeng. Fra Tromsø var det et nytt fly til Honningsvåg. Et lite Widerøe fly. På flyplassen i Honningsvåg (verdens minste flyplass) ble jeg hentet av Gina Johanssen.

Hun kjørte meg hjem og gikk derettter tilbake på jobben. Jeg tok meg en vandre tur til byen. Et fantastisk sted. Det bor tre tusen mennesker her og har seks pubber. Det er bra. Virker som en by med mye kulturliv. Hit kan jeg veldig godt reise tilbake til. Hadde lovt Bjørn (“Bønna”) å komme innom på hans Radio Nordkapp. Bjørn har fulgt saken godt og hadde regelmessige innslag. Veldig kjekt å endelig møte ham. Fantastisk trivelig nordlending. Ble en kort .

Jeg har ikke helt fri. Da vi mellomlandet i Hammerfest (?) sjekket jeg jobbmail og så at det var noen kritiske saker jeg måtte håndtere. Etter intervjuet fikk jeg kommet meg tilbake til Gina (og Stig-Rune) sitt hus, og logget meg på.

Etter noen timer foran pc´n så gikk jeg ut igjen. Problemet var løst (i morgen skal kunden teste og vi satser på at dette går greit). Jeg jobber med applikasjonssupport med en løsning for olje og gass. Her var det snakk om et nytt felt (Duva) som gikk i produksjon og der det var noen endringer i forbindele med deling av data.

Gikk til byen for å finne pappa. Er en liten by. Og jeg fant ham. Både bilen og han så bra ut. Han serverte kaker og kaffe og vi hadde en bra prat.

Var veldig kjekt å se ham igjen. Vi kjørte bilen til et annet sted og gikk tilbake til Gina og de. For en fantastisk gjeng. Ble en veldig god prat og vi ble servert kongekrabbe (fisket selv), rype — og rypehjerte (skudd selv) og multer (plukket selv). Noe av det beste jeg har smakt på lenge. Wow!

Det er noe med deres lynne. Deres humør. Så åpne og fine. Ble gode samtaler. Jeg og Gina drakk hvitvin og rødvin mens Stig-Rune og pappa drakk vann og Coca Cola. Stig-Rune jobber i brannvesenet og hadde vakt. Kjekt å bli bedre kjent med Gina og hennes prosjekter. Spennende å høre om sydpol planene hennes. Rett og slett en skikkelig adventure. For noen år siden så gikk forresten Gina, Stig-Rune og hunden Storm fra Lindesnes til Nordkapp. (Midt oppi alt dette kom den tragiske nyheten om Øystein, som vi skulle møte på platået om bare noen timer. Først uten at vi visste at det var han. Kom bare på nyhetene om at den syklist hadde blitt hentet av luftambulanse. Og at deres, Sykkelaksjonen sin sending var gått i svar. Fryktet det værste og det stemte)

Etter maten så kjørte vi opp til Nordkapp platået. Enorm heldig å ha en lokal guiding. Alle historier de har. Fikk tatt bilder og sett på selve museet. Var mye større og egentlig et bedre opplegg enn jeg hadde sett for meg. (Men dette var rart.. Her skulle vi være med å ta i mot Øystein. )

Kjørte hjemover og måtte ta bilder av noen rein som sperret veien. Klokken ble rundt ett på natten da jeg la meg. Og det var helt lyst.

Norwegian elite ultrarunner. | Next race: Ultrapark 24H, 14. May, Poland

Norwegian elite ultrarunner. | Next race: Ultrapark 24H, 14. May, Poland